Eefje Engelen

Consulent Seksuele Gezondheid NVVS

Over mij

Eefje is enthousiast, open en vol passie voor haar vak. Hierbij draait het bij haar om open en oprechte communicatie. Haar
kracht ligt in het (her)ontdekken van je eigen lijf. Zij gelooft dat jij en je lijf een eenheid horen te zijn. Daardoor kan
seksualiteit weer gaan draaien om verbinding en plezier met jezelf en een ander.

Taboes zijn er om te doorbreken. Om die reden heb ik ruim 10 jaar geleden besloten om geregistreerd bekkenfysiotherapeut te worden. Naar mijn mening hoeft niemand te blijven lopen met klachten in het bekkengebied.

In de afgelopen jaren heb ik veel verschillende klachten voorbij zien komen. Maar klachten in het seksuele domein spreken me het meest aan. Hierbij zie ik dus met name klachten van pijn bij vrijen, vaginisme en erectiestoornissen. De processen om weer tot een fijn en plezierig seksleven te komen zijn heel bijzonder om te begeleiden.

Voor mij komt in de seksualiteit alles samen. Voor een fijne seksualiteit zijn alle elementen van je leven van belang. Je kan hierbij denken aan zelfliefde, lijf en hoofd contact, communicatie en je rol in de wereld (cultuur, relatie). Om hierin nog completer te kunnen behandelen ben ik de opleiding seksuele counseling gaan volgen.
Sinds 2019 behandel ik de seksuele klachten dus in zijn totaliteit, het maakt de zorg completer. Mijn missie is zoveel mogelijk mensen helpen en voorzien van kennis en plezier. Op die manier het taboe doorbreken en seksueel plezier voor iedereen toegankelijk maken. Door de opleiding tot consulent seksuele gezondheid af te ronden in 2022 is het mogelijk om ook op andere manieren hieraan bij te dragen.
 
Wil je meer over mij weten of wat ik voor je kan betekenen. Boek dan een introductieconsult” – Eefje

Focus onderwerpen

  • Het (her)ontdekken van je eigen lijf (na/met fysieke klachten)
  • Het hervinden van lijf contact na een vervelende ervaring of trauma
  • Jezelf en je lijf herkennen in interactie met je partner
  • Vaginisme, pijn bij het vrijen
  • Vermogen tot het krijgen van een orgasme

Opleiding

  • Consulent seksuele gezondheid (NVVS registratie in behandeling)
  • HBO Master Bekkenfysiotherapie
  • HBO Fysiotherapie

Taal

Nederlands

5/5 sterren

"N.a.v. een operatie moest ik gaan starten met pelotte therapie. Aangezien ik na de bevalling al in behandeling was bij Eefje Engelen (bekkenfysio therapeut) ben ik bij haar ook de therapie gaan starten. Ik vond het namelijk erg spannend, net de operatie achter de rug met de nodige complicaties en dan beginnen met de pelottes. Ik dacht eigenlijk, 'ik moet er toch niet aan denken'. Maar juist doordat Eefje zo'n fijne/rustige en eerlijke therapeut is, voel je je bij haar erg op je gemak en kon ik mij ook goed ontspannen. Wat erg belangrijk is! Ik ben goed geholpen en ook vooral door te laten inzien, stap voor stap, waar je staat en hoe verder. Het is een drempel, je moet thuis ook ermee door. Ik wilde natuurlijk ook dat het goedkomt. De pelottes zien er nou niet echt prettig uit als je uit een operatie komt, ik moest enkele dagen daarna ook het al gaan opstarten. Maar doordat je in een rustig tempo hierin begeleid wordt, voelt het goed en lukt het dus ook. Ja, het is niet niks maar ik ben zo blij dat ik Eefje heb als therapeut. Mede hierdoor kan ik het en voelde het goed."

Anoniem
occupation

5/5 sterren

Zeer toegankelijk en fijn gesprek zonder daarbij enige drempels te hebben

Anoniem
beroep

5/5 sterren

Heb een fijn gesprek met Eefje gehad, alleen voor mezelf was het natuurlijk moeilijk om er over te praten!

Anoniem
beroep

Site instellingen

Taal

Nederlands

English

[ameliabooking service=6 employee=53]
[ameliabooking service=6 employee=8]
[ameliabooking service=6 employee=2]
[ameliabooking service=6 employee=7]
[ameliabooking service=6 employee=6]
[ameliabooking service=8]
[ameliacatalog package=3]

[ameliacatalog package=2]
[ameliacatalog package=1]
[ameliabooking show=packages service=7]
[ameliabooking service=6]
[ameliabooking show=packages service=7]
[ameliabooking service=6]

Site settings

Language

Nederlands

English

Menu